benisi
 
Onderhoud

Schoonmaken
Een nieuw kunstgebit is glad en schoon. Dat wilt u natuurlijk zo houden. Daarom moet u het na elke maaltijd goed schoonmaken. Etensresten kunt u het beste verwijderen met een speciale protheseborstel, water en zeep. Bedenk dat een schoon kunstgebit altijd schoon aanvoelt. Als het verwijderen van aanslag met een borstel niet lukt, gebruik dan een speciaal voor het gebit geschikt reinigingsmiddel. U kunt ze bij de drogist of apotheek kopen. Ook kan er wel eens tandsteen op het gebit ontstaan. Dit is met een borstel niet goed te verwijderen. Een goede methode is om het kunstgebit een nacht lang in een bekertje met pure azijn te leggen. Schuur het er in elk geval niet af! Leg het gebit ook nooit in heet water of bleekwater!

Uw mond schoonmaken
Niet alleen uw kunstgebit moet worden schoongemaakt, maar ook het slijmvlies van de kaken waar het gebit op rust. Masseer het slijmvlies zachtjes met een gewone tandenborstel en een beetje tandpasta. Besteed daarbij in het bijzonder aandacht aan het gehemelte.

Mag ik het gebit ‘s nachts inhouden?
Om de kaken rust te geven, is het beter dan u het gebit `s nachts niet draagt. Vindt u het vervelend om met een lege mond te slapen, doe dan alleen het ondergebit uit.

Kleefpasta`s, kleefpoeders, voeringen en andere hulpmiddelen

U kunt beter geen kleefpasta`s, kleefpoeders of andere hulpmiddelen gebruiken. Als u dit nodig zou hebben, is dat een teken dat er iets mis is met het gebit of dat uw kaak nog te weinig retentie biedt. Het is in dat geval beter om naar de tandtechnicus te gaan. De tandtechnicus ziet meestal direct wat er aan de hand is en kan u daarna het beste advies geven. Alleen in bepaalde gevallen, in overleg met de tandtechnicus, kan het nodig zijn om kleefmiddelen te gebruiken.


Tandtechniek Benisi: Praktijk voor kunstgebitten en protheses in Rotterdam. Sinds 1975 uw vertrouwde adres in Ommoord.
 
Wij komen ook aan huis!

Tandtechniek Benisi | Hanespoordoorn 28 | 3068 ML Rotterdam-Ommoord | 010 - 421 58 91 of info@benisi.nl