benisi
 
Onderhoud

Schoonmaken kunstgebit

Wanneer u eenmaal een gebitsprothese heeft, is het voor een goede mondhygiëne belangrijk om het gebit na elke maaltijd zorgvuldig schoon te maken. Bij Tandtechniek Benisi krijgt u altijd een uitgebreide uitleg hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden. Een schoon kunstgebit voelt schoon en glad aan. Etensresten kunt u het beste verwijderen met een speciale protheseborstel in combinatie met water en zeep.

Reinigingsmiddellen

Mocht het niet lukken om aanslag op het kunstgebit te verwijderen, dan kunt u hiervoor een speciaal voor het gebit geschikt reinigingsmiddel gebruiken. Dit reinigingsmiddel is onder meer verkrijgbaar bij de drogist en de apotheek. Soms kan er ook tandsteen op het gebit ontstaan. Met een borstel is het tandsteen niet eenvoudig te verwijderen. Wij raden aan om het kunstgebit een nacht lang in een bekertje met azijn te leggen. Schuur het tandsteen in elk geval niet af en leg het gebit ook nooit in heet water of bleekwater.

Uw mond schoonmaken

Het is niet alleen belangrijk om het kunstgebit zelf schoon te houden. Ook het slijmvlies van de kaken waar het kunstgebit op rust dient u goed te onderhouden. Masseer het slijmvlies zachtjes met een gewone tandenborstel en een beetje tandpasta. Besteed daarbij in het bijzonder aandacht aan het gehemelte.

Mag ik het gebit ‘s nachts inhouden?

Bij Tandtechniek Benisi krijgen we regelmatig de vraag van onze patië nten of zij het gebit ‘s nachts mogen inhouden. Om de kaken rust te geven, is het beter dan u het gebit ‘s nachts niet draagt. Als u het vervelend vindt om met een lege mond te slapen, dan kunt u alleen het ondergebit uitdoen.

Kleefpasta‘s, kleefpoeders, voeringen en andere hulpmiddelen


Wij raden aan om geen kleefpasta's, kleefpoeders, voeringen of andere hulpmiddelen te gebruiken. Wanneer u deze hulpmiddelen nodig zou hebben, wijst dit erop dat er iets mis is met het gebit of dat uw kaak nog te weinig retentie biedt. Het is in dat geval beter om bij ons langs te komen. Wij zien meestal direct wat er aan de hand is en kunnen u vervolgens adviseren.


Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het onderhoud van uw kunstgebit? Neem dan contact op met Tandtechniek Benisi op telefoonnummer 010 - 4215891 of stuur een email naar info@benisi.nl

Tandtechniek Benisi: Praktijk voor kunstgebitten en protheses in Rotterdam. Sinds 1975 uw vertrouwde adres in Ommoord.
 
Wij komen ook aan huis!

Tandtechniek Benisi | Hanespoordoorn 28 | 3068 ML Rotterdam-Ommoord | 010 - 421 58 91 of info@benisi.nl