Onderhoud

Tandtechniek Benisi: Praktijk voor kunstgebitten en protheses in Rotterdam. Sinds 1975 uw vertrouwde adres in Ommoord.

Schoonmaken kunstgebit

Wanneer u eenmaal een gebitsprothese heeft, is het voor een goede mondhygiëne belangrijk om het kunstgebit na elke maaltijd zorgvuldig schoon te maken. Bij Tandtechniek Benisi krijgt u altijd een uitgebreide uitleg hoe u uw kunstgebit het beste kunt onderhouden. Een schoon kunstgebit voelt schoon en glad aan. Etensresten kunt u het beste verwijderen met een speciale gebitsprotheseborstel in combinatie met water en zeep.

Reinigingsmiddellen

Mocht het niet lukken om aanslag op het kunstgebit te verwijderen, dan kunt u hiervoor een speciaal voor de gebitsprothese geschikte reinigingsmiddel gebruiken. Dit reinigingsmiddel is onder meer verkrijgbaar bij de drogist en de apotheek. Soms kan er ook tandsteen op het kunstgebit ontstaan. Met een borstel is het tandsteen niet eenvoudig te verwijderen. Wij raden aan om het kunstgebit een nacht lang in een bekertje met schoonmaakazijn te leggen. Schuur het tandsteen in elk geval niet af en leg gebitsprothese ook nooit in heet water of bleekwater.

Uw mond schoonmaken

Het is niet alleen belangrijk om het kunstgebit zelf schoon te houden. Ook het slijmvlies van de kaken waar het kunstgebit op rust dient u goed te onderhouden. Masseer het slijmvlies zachtjes met een gewone tandenborstel en een beetje tandpasta. Besteed daarbij in het bijzonder aandacht aan het gehemelte.

Mag ik het gebit ‘s nachts inhouden?

Bij Tandtechniek Benisi krijgen we regelmatig de vraag van onze patiënten of zij het kunstgebit ‘s nachts mogen inhouden. Om de kaken rust te geven, is het beter dan u het gebit ‘s nachts niet draagt. Als u het vervelend vindt om met een lege mond te slapen, dan kunt u alleen het ondergebit uitdoen.

Kleefpasta‘s, kleefpoeders, voeringen en andere hulpmiddelen

Wij raden aan om geen kleefpasta’s, kleefpoeders, voeringen of andere hulpmiddelen te gebruiken bij het onderhouden van uw gebitsprothese. Wanneer u deze hulpmiddelen nodig zou hebben, wijst dit erop dat er iets mis is met het kunstgebit of dat uw kaak nog te weinig retentie biedt. Het is in dat geval beter om bij ons langs te komen op onze tandtechniek praktijk. Wij zien meestal direct wat er aan de hand is en kunnen u vervolgens adviseren.

Onderhoud kunstgebit Rotterdam

Het onderhouden van uw kunstgebit is zeer belangrijk om mondhygiëne peil te houden. Mocht uw kunstgebit aan onderhoud toe zijn dan helpen wij u graag verder in op onze tandtechniek praktijk in Rotterdam. In onze praktijk in Rotterdam kunnen wij u uitgebreid advies geven over het onderhoud van uw kunstgebit en wat daar allemaal bij komt kijken. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het onderhoud van uw kunstgebit? Neem dan contact op met Tandtechniek Benisi op telefoonnummer 010 – 4215891 of stuur een email naar info@benisi.nl.

Tandtechniek Benisi: Praktijk voor kunstgebitten en protheses in Rotterdam. Sinds 1975 uw vertrouwde adres in Ommoord.